“Ndjeva keqardhje për veten”, Arbana Osmani tregon çfarë dëgjoi sot në supermarket që e trishtoi pa fund

Fatkeqësisht jetojmë ende në një shoqëri ku gruaja konsiderohet ende si territor dhe plackë që mund të bësh ndaj saj c’të duash.

Është e pështirë të shohësh e dëgjosh njerëz që mbështesin e justifikojnë vepra të tilla si ajoe djeshmja në Pasukqan. Ja çfarë shkruan moderatorja Arbana Osmani në një status ditën e sotme:

 

“Sot në mëngjes teksa paguaja një faturë në një kasë dëgjova fundin e bisedës mes dy gocave kariere dhe rojës së dyqanit.

Roja, i veshur me këmishë të bardhë e kravatë u dukse i vuri vulën bisedës: “Hajd, se do ketë arritur atje ku nuk mban më.

Mirë ua ka bërë!” E ndjeva aq keqardhej për veten, për vendin tim, për feëmijët e mi, e për të gjitha gratë e vajzate këtij vendi. Por, edhe për burrat si ky roja që vetëm burra nuk janë”.

Mentaliteti i kalbur maskilist vijon prej brezash në shoqërinë tonë. Akoma gjejmë mendësi të prapambetura ku thuhet se të lindesh burrë është ende privilegj, ndërsa të jesh grua është taksirat.

Back To Top